Over ons

Als nieuwe eigenaars van deze bijzondere locatie zijn wij gepassioneerd geraakt door het idee groene energie op te gaan wekken met waterkracht. Hierbij willen we oud en nieuw laten samenkomen door met een klassiek waterrad stroom op te wekken. Zo willen we een stukje lokale geschiedenis opnieuw zichtbaar maken voor iedereen.

Anneke-Thea is van opleiding botanisch analist en is bezeten van alles dat met water te maken heeft. Maarten is bioloog en is een onverbeterlijke doe-het-zelver. Door hier te gaan wonen treden wij onbedoeld en met enige schroom in de voetsporen van generaties molenaars die deze plek steeds draaiende hebben gehouden. Voor onze voorgangers kwam dit neer op zware fysieke arbeid om het koren te malen.  Onze zorg om dit historisch puntrelict in stand te houden is minder fysiek van aard, maar stelt ons voor andere uitdagingen waar we jullie hulp hard bij nodig hebben.

In de korte tijd dat we hier nu wonen hebben we deze mooie plek leren waarderen omwille van zijn natuurschoon, de grilligheid van de Velpe en de vele onverwachtse ontmoetingen op en rond het stuw. Door het waterrad terug te brengen op de Velpe willen we dit karakteristiek cultuurhistorisch markeringspunt voor de toekomst veilig stellen. Zo zal deze plek kunnen blijven dienen als ontmoetingsplaats voor toekomstige generaties wandelaars. Deze zullen zich dan kunnen blijven verbazen om de watermolen, steeds draaiend op de voorbijvliedende stroom, als symbool voor de onverbiddelijk voortschrijdende tijd en de noeste vlijt die hier ooit plaatsvond.

Samen met jullie hulp willen we ons vol overgave inzetten om dit project tot een succes te maken